fbpx
12.2 C
Vranje
subota, 13.04.2024

Nastavak protesta „Srbija protiv nasilja“: U subotu šetnja do zgrade RTS-a

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Tehnički organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“ najavili su danas da će naredni protest biti održan u subotu, 16. septembra u 18:00, a šetaće se medijskom trasom do zgrade Radio-televizije Srbije (RTS) u Takovskoj 10.

Plan je da se stigne u vreme Drugog dnevnika RTS koji je, kako su istakli, i dalje zabranjena zona za opoziciju i vesti sa protesta.

Učesnicima protesta obratiće se fotograf Dragoljub Zamurović, najavio je poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Milivojević je podsetio da su predstavnici dela parlamentarnih opozicionih stranaka u utorak predali zahtev RTS za proporcionalnu zastupljenost 20 odsto u informativnim emisijama u Jutarnjem programu, Drugom dnevniku, Beogradskoj hronici i svim sadržajima društveno-političkog karaktera, a dan pre toga predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zahtev za raspisivanje izbora.

Vučić se ponovo pravi da ne razume zahteve građana i nas. Razumem čoveka koji toliko toga obećava da više ne zna šta je obećao, poput izvoza pilećih nogica u Kinu, uvoza letećih automobila, kanal do Soluna, do jeftinog parizera, naglasio je on.

Milivojević je podsetio Vučića na izjavu od 2. jula da će istog dana raspisati izbore kad dobije takav zahtev.

Izgleda da se prilično uplašio kada jeftinim spinovima pokušava da kaže da ne razume šta tražimo. Aleksandre Vučiću, stabilizuj se i razumi poruku da mi tražimo momentalno raspisivanje i održavanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja godine, poručio je Milivojević.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci