fbpx
38.4 C
Vranje
utorak, 16.07.2024

NURDOR: Prodajna izložba crteža u Vranju kao podrška deci oboleloj od malignih bolesti

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR), 23. septembra od 12 časova, organizuje prodajnu izložbu dečjih crteža u Vranju, ispred nekadašnje Robne kuće „Beograd“. Izložba će biti održana u okviru obeležavanja Zlatnog septembra – meseca podrške deci oboleloj od malignih bolesti.

NURDOR naglašava da je „podrška ključna na putu izlečenja malih superheroja“.

„U Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka. Ono što hrabruje jeste stopa izlečenja, koja je kod dece veoma visoka. Iz tog razloga je važno da stvaramo društvenu zajednicu koja će biti senzibilisana i osvešćena o problemima sa kojima se suočavaju deca koja se leče, i njihove porodice. Kako bi doprineli tome, kontinuirano organizujemo kampanje i akcije za senzibilisanje javnosti, kroz koje se šalje poruka zajedništva i podrške, kao stubova zdrave zajednice koja brine o onima među nama koji ne mogu sami“, saopštio je NURDOR.

U više od 20 gradova širom Srbije, tog 23. septembra, biće organizovana prodajna izložba crteža dece iz cele Srbije.

Odabirom bilo kog crteža biće podržan projekat rekonstrukcije nove Roditeljske kuće u Beogradu za smeštaj i brigu o deci oboleloj od malignih bolesti, i njihovim porodicama, koje iz cele Srbije dolaze u Beograd zbog lečenja deteta.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci