fbpx
11 C
Vranje
četvrtak, 18.04.2024

Obeležena godišnjica smrti Kralja Milana Obrenovića

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / IRIG – U manastiru Krušedol juče su Odbor Vlade Republike Srbije za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije, predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u saradnji sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije, pokrajinskim sekretarijatom AP Vojvodine, opštinom Irig i bratstvom manastira Krušedol, organizovali državnu komemorativnu svečanost povodom 122 godine od smrti kralja Milana I Obrenovića.

„U pratnji ministra Nikole Selakovića, koji je predvodio ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti, na dostojanstven način odali smo poštu blaženo počivšem kralju Milanu, rodonačelniku moderne srpske vojske, oslobodiocu Pirota, Niša, Prokuplja, Leskovca i Vranja pre 145 godina, tvorcu moderne srpske kraljevine i na Berlinskon kongresu izdejstvovane prave i potpune srpske državne nezavisnosti, međunarodno priznate. Slava večna i mir duši, jednom od najboljih srpskih vladara u modernoj istoriji naše zemlje i naroda“ – objavio je državni sekretar Zoran Antić na svom Facebook profilu.

Antić se dodatno zahvavlio Jasni Vasiljević i ženskom horu „Ogrlica od Bisera“, koje su tokom događaja izvele državnu himnu.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci