fbpx
20.7 C
Vranje
četvrtak, 18.07.2024

Objavljeni termini zaprašivanja protiv komaraca i krpelja

Odabrani članci

Grad Vranje
Grad Vranjehttp://www.vranje.org.rs
Služba za odnose sa javnošću grada Vranja na zvaničnom sajtu dnevno ažurira informacije o radu lokalne izvršne i zakonodavne vlasti. Izrađuje Informator o radu organa Grada i bilten "Mesečnik".

Društvo za ekološku i sanitarnu zaštitu Visan doo saopštilo je termine za suzbijanje sa zemlje odraslih formi komaraca i krpelja na teritoriji Grada Vranja.

Tretman krpelja biće obavljen u sredu 19. juna u periodu od 05 – 09 sati. Tretman odraslih formi komaraca sa zemlje biće obavljen u utorak 18. juna od 18 do 22 sata ili u sredu 19. juna od 05 do 09 sati, u zavisnosti od vremenskih uslova. Za oba tretmana biće korišćen preparat Aqua k-othrine.

Iz kompanije navode da je neophodno da pčelari preduzmu određene mere za zaštitu pčela. Ukoliko nije moguće njihovo izmeštanje: noć pre tretmana pčele treba zatvoriti; ventuse na košnicama ostaviti otvorene; ispod poklopne daske, u hranilice sipati čistu pijaću vodu; poletište suziti rešetkom da bi se sprečilo izletanje pčela; ako su izuzetno visoke vrućine košnice hladiti vodom; ujutru nakon tretmana poletne daske oprati čistom vodom.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci