fbpx
20.7 C
Vranje
četvrtak, 18.07.2024

Prosvetari zahtevaju da napad na njih bude krivično delo

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD / VRANJE – Sindikati prosvetnih radnika u Srbiji osudili su danas u zajedničkom saopštenju nove slučajeve nasilja nad prosvetnim radnicima i ponovili zahtev da takvi napadi budu obuhvaćeni Krivičnim zakonikom.

„Svedoci smo brutalnih događaja nasilja nad prosvetnim radnicima. Od izmicanja stolice, preko različitih nivoa nasilja od strane učenika, do premlaćivanja nastavnika od strane roditelja“, naveli su u zajedničkom saopštenju Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikat obrazovanja Srbije, Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“ i Sindikat radnika u prosveti Srbije.

Sindikati su upitali kada će dočekati da se napad na nastavnika tretira Krivičnim zakonikom Srbije.

„Juče su jednom danu napadnuta tri nastavnika u Srbiji. Slučajevi, koji su izašli u javnost samo su vrh ledenog brega“, saopštili su sindikati, ukazujući da se incidenti takvog tipa dešavaju na dnevnom nivou po školama, ali ne stižu svi do javnosti.

„Hoćemo li pogađati kada i gde će biti napadnut sledeći zaposleni u obrazovnoj ustanovi ili će država preduzeti nešto konkretno“, upitali su sindikati.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci