fbpx
19.2 C
Vranje
nedelja, 23.06.2024

Otvoren konkurs za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD – Ministarstvo odbrane (MO) i Vojska Srbije raspisali su drugi ciklus konkursa za prijem novih pripadnika u 72. brigadu za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene „Kobre“, saopštilo je MO.

Prijave za konkurse, koji će biti otvoreni do 30. septembra, mogu da podnesu svi zainteresovani mladići i devojke koji imaju do 30 godina. Oni koji ispune propisane opšte i posebne uslove, biće upućeni na odgovarajuća medicinska testiranja i psihološke procene, a zatim i na provere fizičkih sposobnosti.

„Sve one koji uspešno prođu zahtevne zdravstvene, psihofizičke i bezbednosne kriterijume, očekuje selektivna obuka koja obuhvata više eliminacionih faza, a najuspešniji kandidati dobiće priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu na određeno vreme u trajanju od šest meseci uz mogućnost produžetka ugovora o radu na period do tri godine i njegovog kasnijeg obnavljanja“, navode iz MO.

One koji postanu pripadnici i stanu u stroj ovih elitnih sastava Vojske Srbije, uz kontinuiranu obuku i usavršavanje, očekuje rad sa najsavremenijim naoružanjem i opremom. Mesto rada budućih pripadnika 72. brigade je u garnizonu Pančevo, dok će budući pripadnici „Kobri“ službovati u Beogradu.

Na konkurse se mogu prijaviti i kandidati koji nisu odslužili vojni rok sa oružjem, s tim što će, pre upućivanja na selektivnu obuku, morati uspešno da savladaju osnovnu vojnu obuku.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pozivaju sve zainteresovane kandidate da „na delu dokažu odgovornost, spremnost, hrabrost i patriotizam, služeći svojoj zemlji kao pripadnici elitnih specijalnih jedinica“.

Detaljne informacije o konkursima za prijem u specijalne jedinice mogu se pronaći na sledećem linku: https://www.mod.gov.rs/cir/konkurs-za-specijalne-jedinice-vojske-srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci