fbpx
23.2 C
Vranje
sreda, 05.22.2024

Patent za brojanje penzionera samo u Vranju

Odabrani članci

Kod Civrića
Kod Civrića
Natao kao blog 2012. godine, postao je popularna platfoma kritike mentaliteta metodom vranjskog duha.

VRANJE – Kupovina neophodnih životnih namirnica za osobe starije od 65 godina u Vranju održava se tradicionalno svakog petka od 04-07 časova izujtra, a ono što može da raduje je da se, iz nedelje u nedelju, beleži rast broja penzionera koji trguju u gluvo doba voljom prepodobnih vlasti. Ove nedelje, šansu da pazari je iskoristilo 1.600 penzionera, što je porast za oko 4% u odnosu na isto vreme protekle nedelje.

U svrhu brojanja penzionera i onih koji se tako osećaju, gradske vlasti u Vranju otišle su najdalje od svih u Srbiji tokom vanrednog stanja, te su nabavile najnoviji model aparata penzioner-metar, koji radi na principu izračunavanja koliko penzionera na metru kvadratnom bez zimske jakne može da stane plus broj kesa koje penzioner po izlasku iz „Leon“ može da iznese, puta broj godina koje posmatrano lice ima, podeljeno sa brojem volontera iz Kancelarije za mlade, čime se dobija rezultat koji ne služi ama baš ničemu, a na isti način koristi i prilikom obrađivanja statističkih podataka.

Smatra se da je na ovu brilijantnu ideju došao doajen vranjske treš literature i stručnjak za radijaciju i sinergetsko delovanje, Gradimir Jovanović, inače penzioner na mestu zamenika predsednika skupštine grada Vranja, sa ciljem da se bolje upozna sa brojnošću i strukturom potencijalnog biračkog tela njegove partije PUPS na lokalu. Predlog je jednoglasno usvojen na Kriznom štabu, a gradonačelnik Slobodan Milenković je naložio da lavovski deo ovog važnog posla za lokalnu samoupravu sprovedu volonteri iz Kancelarije za mlade, inače dokazani eksperti za smislene stvari iz naprednjačke kuhinje, na čelu sa predsednikom omladine SNS, Stefanom Filipovićem.

Penzioner-metar je, inače, donacija firme Penzos DOO iz Kragujevca, koja pored prodaje aparata za pritisak penzionerima i preparata za poboljšanje potencije, pokušava da razvije ozbiljan program brojenja penzionera, a grad Vranje je pionir na polju uvođenja penzioner-metra u funkcionalnu upotrebu.

- Reklame -

More articles

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklame -

Najčitaiji članci