fbpx
28.3 C
Vranje
četvrtak, 13.06.2024

Penzionerima sa juga Srbije na raspolaganju besplatan boravak u osam specijalnih bolnica i instituta

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Penzioneri iz Niša, Vranja i Leskovca za besplatnu rehabilitaciju u banjama mogu da se prijave do 2. marta, a prema podacima PIO fonda na raspolaganju su im Institut za lečenje i rehabilitaciju u Niškoj Banji, specijalne bolnice u Lukovskoj, Prolom, Bujanovačkoj, Vranjskoj Banji, Sijarinskoj Banji i Sokobanji i Bolnica za plućne bolesti u Sokobanji, prenosi JugMedia.

I penzionerima iz Prokuplja na raspolaganju su iste bolnice i institute, sem Vranjske, Bujanovačke i Sijarinske Banje.

Penzioneri iz Pirota imaju pravo na boravak u Nišku, Prolom, Gamzoigradsku Banju, ali i u Sokobanju i Bolnicu za plućne bolesti u ovoj banji.

Podsetimo, pravo na besplatni desetodnevni boravak imaju penzioneri koji mesečno ne primaju više od 37.809 dinara sa prebivalištem u Srbiji, a korisnici su starosnih, invalidskih i porodičnih penzija i nemaju druga lična primanja.

Pravo da se jave na oglas imaju i korisnici penzija koji su to pravo ostvarili primenom domaćih propisa i koji primaju penziju iz inostranstva (preračunato po srednjem kursu NBS na dan 31. januara 2023. godine 1 evro = 117,3742 dinara), pod uslovom da zbir tih penzija iznosi do 37.809 dinara.

Prijave se podnose udruženjima, odnosno odborima korisnika penzija sa područja filijale Fonda na kojoj korisnik ima prebivalište, a korisnici sa teritorije AP Kosovo i Metohija sa prebivalištem, odnosno boravištem van teritorije AP Kosovo i Metohija, prijave podnose najbližoj filijali Fonda prema mestu prebivališta, odnosno boravišta.

Prijave se mogu podneti i u najbližoj organizacionoj jedinici Fonda, ukoliko penzioner u vreme podnošenja prijave boravi van svog mesta stanovanja.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci