fbpx
10.4 C
Vranje
četvrtak, 18.04.2024

Po 2.500 evra za 10 preduzetnika iz Vranja

Odabrani članci

Jovana Mladenović
Jovana Mladenović
Saradnica portala, studentkinja novinarstva

VRANJE – Deset preduzetnika iz Vranja dobilo je grantove u vidu opreme i sredstava za rad, u vrednosti od po 300.000 dinara, a u okviru projekta „Razvoj poslovnih ideja – jednaka šansa za sve“. Ovaj projekat ima za cilj da pomogne preduzetnicima u Vranju da unaprede svoje poslovne aktivnosti, podstaknu samozapošljavanje i razviju preduzetnički duh.

Projekat je podržan od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koje je raspisalo javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za sprovođenje inovativnih rešenja u oblasti lokalne politike zapošljavanja. Grad Vranje je izdvojio sredstva u iznosu od 57 hiljada evra, od čega je 46.770 evra obezbeđeno od Ministarstva, a 10.262 evra je učešće grada.

Nakon apliciranja u okviru ovog projekta, desetoro preduzetnika dobilo je opremu u vrednosti od po 300.000 dinara. Tokom godinu dana nakon pokretanja poslovnih aktivnosti, biće sproveden monitoring i obuka. Gradonačelnik Vranja, dr Slobodan Milenković, čestitao je dobitnicima grantova i naglasio važnost održivosti ovog projekta nakon godinu dana, kao i kontinuirano nagrađivanje novih ideja i nadograđivanje poslovnih aktivnosti.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci