fbpx
19.8 C
Vranje
petak, 24.05.2024

Pomoć Vranju od Fondacije Ane i Vlade Divac

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE – Danas je Fondacija Ana i Vlade Divac je obezbedila 929 paketa pomoći za građane Vranja u okviru njihovog projekta „Pomoć naugroženijim sugrađanima u borbi sa kovid 19“, stoji na zvaničnom sajtu grada.

Ovo je podrška osobama koje se nalaze na evidenciji Crvenog krsta Vranje, ŠOSO „Vule Antić“, Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih, Saveza slepih, Duštva za dečiju i cerebralnu paralizu „Sunce“, MNRO Vranje, Udruženja za multiple sklerozu Pčinjskog okruga, Centra za društvene integracije i loklne organizacije Roma.

U ovom trenutku kada se borimo sa kovidom 19 donacija mnogo znači našim sugrađanima. Hvala Fondaciji Ana i Vlade Divac što su među 20 gradova prepoznali i Vranje i uključili ga u ovaj značajan projekat. Prepoznata su udruženja čijim članovima će pomoć mnogo značiti u ovim teškim danima„, zahvalila se u ime Grada Vranja i gradonačelnika, Danijela Milosavljević, gradsa većnica.

Ona se zahvalila i Grupi 484 i ambasadi Kraljevine Norveške koji su podržali ovaj projekat vredan 200.000 evra. Paketi će narednih dana uz maksimalno poštovanje preventivnih epidemioloških mera biti uručeni članovima pomenutih vranjskih udruženja.

Fondacija Ane i Vlade Divac kroz ovaj projekat radi na obezbeđivanju podrške za najugroženije građane širom Srbije tako što dostavlja pakete sa osnovnim namirnicima i higijenskim sredstvima. Kao primarna grupe kojima je pomoć namenjena su osobe sa invaliditetom, jednoroditeljske porodice, višečlane porodice sa malim primanjima, nezapposleni, Romi, kao i korisnici narodnih kuhinja.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci