fbpx
12.2 C
Vranje
subota, 13.04.2024

Poslanici sutra o nabavkama medicinskih sredstava iz EU

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Skupštinski odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava podržao je danas Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajedničkim nabavkama medicinskih sredstava sa EU, a o njemu će, između ostalog, sutra raspravljati poslanici na redovnoj sednici Parlamenta. U obrazloženju Predloga zakona navodi se da EU razvija mehanizme za zajedničku nabavku vakcina i lekova kao i medicinske opreme za suzbijanje pandemije, i da je ostavljena mogućnost da i države kandidati za članstvo sa Zapadnog Balkana mogu da pristupe tom Sporazumu.

U samom tekstu Sporazuma na engleskom i srpskom jeziku, a koji je deo Predloga zakona, ističe se da taj Sporazum ne dovodi u pitanje pravo ugovornih strana da sprovode postupak nabavke van ovog Sporazuma, „čak i kada takvi postupci uključuju nabavku medicinskih sredstava koja su predmet postupka zajedničke nabavke ili okvirnog ugovora“.

Napominje se i da to pravilo važi i kada su u pitanju privredni subjekti ili ugovarači koji su konkurisali ili su potpisali okvirni ugovor u skladu sa postupkom zajedničke nabavke, prema tom sporazumu.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci