fbpx
11.2 C
Vranje
ponedeljak, 27.05.2024

Predrag Kon: Ukidanje vanrednog stanja istorijska greška

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD – Gostujući u emisiji na Radio-televiziji Srbije, član republičkog Kriznog štaba epidemiolog dr Predrag Kon rekao je da su epidemiološke barijere u Beogradu potpuno probijene, te da „svako koga sretnete može da nosi virus“ a da se rezultati aktuelnih mera mogu očekivati tek za sedam do 10 dana. Od danas su na snazi nove mere Vlade koje važe na celoj teritoriji Republike Srbije. „Na otvorenom prostoru to podrazumeva da morate staviti masku čim priđete nekome na jedan i po metar udaljenosti“ – rekao je Kon.

Kon takođe izjavio da se na sastancima Kriznog štaba uopšte nije govorilo o potpunoj zabrani kretanja i uvođenju policijskog časa kao dodatnoj meri, ali da to nije potpuno isključeno, jer zavisi da li je situacija takva da je to neophodno. Smatra da je „istorijska greška“ bilo ukidanje vanrednog stanja, što je došlo kao uverenje da je epidemija praktično prestala, prenosi N1. „Privatne zabave i žurke – to treba zaboraviti ovog leta, bez obzira na to što svima teško pada“ – ističe.

Upitan za najave o nabavci vakcine do kraja godine, Kon je rekao da je sigurno da će vakcina stići ali i dodao da je skeptičan po pitanju vremenskog okvira u kom će ona biti završena.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

IZVORN1
- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci