fbpx
6.2 C
Vranje
sreda, 17.04.2024

Predsednik ponovo iskulirao Vranje, radnici Geoksa čekaju obećano rešenje

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Iako je početkom avgusta, u jeku krize prouzrokovane zatvaranjem pogona italijanskog proizvođača obuće „Geox“ kada je bez posla ostalo 1.200 radnika iz Vranja i okoline, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da „do 15. septembra dolazi u Vranje i donosi rešenje“, rešena je sudbina manje od 200 radnika a on danas ipak ostaje u Beogradu gde će govoriti na događaju koji nosi naziv „Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave“.

Da uprkos volji, pritiscima i želji za boljom slikom u narodu i političkom promocijom, ipak nije lako za kratko vreme naći rešenje za preko 1.000 otpuštenih radnika i potencijalnih glasača, najbolje dokazuju svedočenja radnika, iz nekog razloga uplašenih da se predstave imenom i prezimenom, koji ovih dana radoznalim novinarima lokalnih i nacionalnih redakcija potvrđuju isto:

„Posao je za sada dobilo tek oko 120 ljudi. Nešto je do Teklasa, jer su procenili da im ne treba nekoliko stotina novih radnika, nešto je do samih radnika koji se ne bi snašli na novim pozicijama“.

Da će Teklas „odmah uposliti 250 radnika Geoksa, a do kraja godine 600“, u jeku krize zbog odlaska Geoksa najavio je predsednik Srbije, i tada istakao da će u Vranje doći do 15. septembra, kada će i „doneti rešenje“.

Međutim, predsednik Vučić je i ovog puta zaobišao Vranje. Zbog događaja „Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave“ ostaće u Beogradu, gde će večeras održati još jedan govor.

O rešenju koje je trebalo da „donese do 15. septembra“ još uvek nema informacija.

Prvi čovek Teklasa dao ostavku

Generalni direktor pogona turske kompanije Teklas u Vladičinom Hanu, Erdžan Alinmaz, dao je u ponedeljak ujutru ostavku na ovu funkciju, više izvora iz uprave ove fabrike je potvrdilo medijima, ali još uvek nema zvaničnih informacija iz same kompanije.

Kao mladi stručnjak iz automobilske industrije, specijalizovan upravo za proizvodnju komponentni koje se prave u hanskom pogonu, Alinmaz je preuzeo fabriku krajem 2018. godine.

O razlozima za ostavku se još uvek spekuliše među radnicima. pojedini ističu da je „bio pod velikim pritiskom zbog situacije sa Geoksom“, dok sagovornik portala Danas kaže da je „teško znati koji su pravi razlozi“. Prema njegovim rečima, ovo je druga ostavka direktora fabrike u Vladičinom Hanu od otvaranja 2016. godine.

„Alinmaz spada u red mlađih i vrlo ambicioznih ljudi, nije sklon da donosi odluke na svoju ruku, pa je teško znati koji su pravi razlozi za ovakav potez“ – rekao je sagovornik ovog portala.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci