fbpx
11 C
Vranje
četvrtak, 18.04.2024

Prijava za pomoć od 5.000 dinara počinje 1. decembra

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o Privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina na osnovu kojeg će im biti uplaćeno po 5.000 dinara, saopšteno je iz Vlade.

Uslov za dobijanje pomoći je da imaju od navršenih 16 do navršenih 29 godina na dan stupanja na snagu tog zakona, da su državljani Srbije i da imaju prebivalište na teritoriji Srbije.

Nakon unošenja osnovnih ličnih podataka na portalu Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs (JMBG, broj lične karte i ime banke), biće im zavedena prijava čiji će status tu moći i da provere, a prijavljivanje će biti omogućeno od 1. do 15. decembra 2022. godine.

Da bi dobili novac, potrebno je da se svi mladi prijave, bez obzira da li su se ranije prijavljivali za pomoć koju je država davala, i da u trenutku prijave imaju važeću ličnu kartu.

Istovremeno, primaocima novčane socijalne pomoći i licima u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, novac će biti uplaćen bez podnošenja prijave, dakle automatski, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci