fbpx
16.4 C
Vranje
ponedeljak, 27.05.2024

ProGlas se povlači iz javnosti do 3. juna

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD – Inicijativa ProGlas saopštila je danas da zbog „narušenog jedinstva opozicije u kritičnom trenutku“, neće biti deo predizborne kampanje za lokalne izbore zakazane za 2. jun i neće se oglašavati u javnosti do 3. juna.

„Takve odluke političkih stranaka ProGlas smatra izuzetno lošim ishodom. Uvek smo se prevashodno obraćali onom delu biračkog tela koji je za promene. Sada kada su i ti birači podeljeni, smatramo da bi svako naše delovanje bilo protumačeno u odnosu na te nove podele“, ističe se u saopštenju prosleđenom medijima.

Iz ProGlasa dodaju da arbitraža ili puko učestvovanje u dnevnopolitičkoj borbi nikada nije bio, niti će biti cilj te inicijative.

Kako se navodi, ProGlas je 30. decembra, zajedno sa hiljadama građana, poručio da „ne pristaje“ na poniženje prouzrokovano izbornom krađom na decembarskim izborima, te da su „u tom duhu uložili ogromne napore da u zajedničkom frontu sa ujedinjenom opozicijom izbore minimum uslova za slobodne i poštene izbore“.

„Bili smo na dobrom putu da to postignemo. Uvereni smo da će biti potrebno mnogo napora da se građani ponovo okupe u jedinstven front borbe za istinske promene u Srbiji. Tome će se ProGlas posvetiti u narednom periodu“ – stoji u saopštenju.

Pročitajte više:

„ProGlas“ dobitnik Godišnjeg priznanja portala „Slobodna reč“

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci