fbpx
15.3 C
Vranje
sreda, 17.04.2024

Lokalne samouprave dodeljuju novac izbeglicama da se skuće

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD / VRANJE – Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije raspisao je danas javni poziv za jedinice lokalne samouprave za dodelu novca namenjenog poboljšanju uslova stanovanja povratnika po osnovu Sporazuma o readmisiji, sa boravištem u Srbiji, kroz dodelu pomoći za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti za stanovanje.

Maksimalna suma namenjena poboljšanju uslova stanovanja povratnika po osnovu Sporazuma o readmisiji, kroz dodelu pomoći za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti za stanovanje, po jedinici lokalne samouprave, iznosi 4.528.925,55 dinara, dok je maksimalan iznos novca koji se dodeljuje po porodičnom domaćinstvu 1.509.641,85 dinara.

Javni poziv traje do 24. marta, posle čega će biti izabrane jedinice lokalne samouprave koje ispunjavaju propisane uslove.

Realizacija projekta „Reintegracija povratnika po sporazumu o readmisiji iz Nemačke i drugih zemalja EU kroz obezbeđivanje trajnih stambenih rešenja“ omogućena je uz podršku globalnog programa Nemačke razvojne saradnje „Migracije za razvoj“ koji u Srbiji sprovodi GIZ.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci