fbpx
11.4 C
Vranje
subota, 15.06.2024

Rasprodate ulaznice za „Nečistu krv“ u Narodnom pozorištu

Odabrani članci

Jovana Mladenović
Jovana Mladenović
Saradnica portala, studentkinja novinarstva

VRANJE / BEOGRAD –  Pozorište „Bora Stanković“ iz Vranja sa predstavom „Nečista krv“, u dramatizaciji Tijane Grumić i režiji Juga Đorđevića gostovaće večeras od 19 časova i 30 minuta u Narodnom pozorištu u Beogradu, na velikoj sceni, a sve ulaznice su rasprodate.

„Nečista krv“ u režiji Juga Đorđevića premijerno je izvedena na sceni vranjskog pozorišta 22. oktobra 2019. godine, nakon otvaranja nove zgrade.

Junake čuvenog dela tumače Anđela Vlajković, Anica Petrović, Jelena Filipović, Kristina Janjić, Žetica Dejanović, Milena Stošić, Radmila Đorđević, Tamara Stošić, Bojan Veljović, Ninoslav Trajković, Nenad Nedeljković, Dragan Živković, Bojan Jovanović, Marko Petričević, Marko Nikolić i Jovan Veljković.

Scenograf predstave je Andreja Rondović, kostimografkinja Velimirka Damjanović, a kompozitorka Julija Đorđević.

Za ulogu Sofke, mlada vranjska glumica koja živi i radi u Novom Sadu, Anica Petrović, nagrađena je nagradom za najbolju mladu glumicu na pozorišnom festivalu Joakim Vujić 2020. godine.

Predstava je osvojila polovinu nagrada na na festivalu najboljih predstava institucionalnih pozorišta Srbije „Pozorišno proleće“ u Šapcu 2020. godine, za najbolju režiju, scenografiju, ženski ansambl i dramatizaciju.

Reditelj predstave Jug Đorđević dobio je nagradu za najbolju režiju, najbolju scenografiju Andreja Rondović, dok je Tijana Grumić zaslužna za dva priznanja – najbolji ženski ansambl i dramatizaciju.

Podsećamo, poznati roman Bore Stankovića „Nečista krv“ se prvo pojavio u delovima, koje je on objavljivao u „Politici“, dok je u celosti prvi put odštampan 1910. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci