fbpx
15.9 C
Vranje
četvrtak, 30.05.2024

RHMZ: Očekuje se toplija zima, kiša na početku novembra

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD / VRANJE – Pomoćnik direktora Republičkog hidometeorološkog zavoda (RHMZ), Goran Mihajlović, izjavio je danas da prve prognoze pokazuju da će zima biti nešto toplija, ali da neće nedostajati ni kiše ni snega.

Mihajlović je za Radio-televiziju Srbije (RTS) rekao da prve i preliminarne prognoze ukazuju da ćemo imati nešto topliju zimu od proseka, ali sa padavinama koje bi bile iznad onih višegodišnjih vrednosti – između 120 i 180 milimetara, a u jugozapadnoj Srbiji i do 200 milimetara.

Prema njegovim rečima, početak novembra doneće nešto svežije vreme u odnosu na prethodni period, ali će temperature biti malo iznad prosečnih vrednosti.

„Što znači da bismo u prvih 7 do 10 dana imali maksimalnu temperaturu između 16 i 21 stepen, do 6. ili 7. novembra, a zatim negde između 12 i 17 stepeni“, dodao je Mihajlović.

Ističe i da će češća pojava kiše obeležiti početak novembra, kao i da će gotovo svakodnevno biti padavina.

Upitan hoće li biti obilnijih padavina, Mihajlović kaže da će biti kiše, i to negde između 20 i 30 milimetara dnevno, posebno u petak i subotu. Ističe i da se zbog suvog perioda koji je za nama ne očekuje da te padavine donesu neke probleme.

Mihajlović je dodao da je za sada izvesno da snega neće biti u prvoj polovini novembra.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci