fbpx
11 C
Vranje
četvrtak, 18.04.2024

RHMZ: Vodostaj Južne Morave u porastu

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda izdato je upozorenje o vodostajima reka na jugu Srbije, te će, kako se navodi, na Južnoj Moravi vodostaj biti u porastu tokom 4. i 5. aprila i kretaće se iznad granica redovne odbrane od poplava.

Iz RHMZ izdato je i upozorenje na području cele zemlje zbog snega i formiranja snežnog pokrivača, a najintenzivnije padavine su bile u toku jutarnjih i prepodnevnih časova.

Snežni pokrivač stvara se u nižim predelima jugozapadne, zapadne i centralne Srbije, visine od 10 do 30 centimetara, lokalno i više, dok će na planinama biti i do 50 centimetara novog snega, uz stvaranje snežnih nanosa usled jakog severozapadnog vetra.

U ostalim krajevima snežni pokrivač biće manji, a padavine će oslabiti u popodnevnim časovima, osim na području Beograda, gde sneg već satima neprestano pada.

Potpuni prestanak padavina očekuje se u sredu, navode iz RHMZ. U Vranju je trenutno 2 stepena, ali je subjektivni osećaj -2, a vlažnost vazduha je 81 procenat. Duva istočni vetar brzinom 4 metara u sekundi, a do kraja dana očekuje se oblačno vreme bez padavina.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci