fbpx
28.3 C
Vranje
četvrtak, 13.06.2024

Roditelji srednjoškolaca iz Bujanovca traže sastanak sa Milenkovićem zbog popusta za prevoz

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BUJANOVAC / VRANJE – Bez popusta za prevoz do Vranja ostalo je čak 176 srednjoškolaca iz opštine Bujanovac, rekli su za Bujanovačke predstavnici grupe roditelja koji ne odustaju od zahteva da se njihovoj deci obezbedi naknada za putne troškove. Direktor Službe Koordinacionog tela za jug Srbije, Nenad Mitrović, obavestio ih je, kako kažu, da sa gradonačelnikom Vranja, Slobodanom Milenkovićem, „nije uspeo da pronađe rešenje“.

S obzirom da je Grad Vranje uskratio popust bujanovačkim đacima od početka ove školske godine, roditelji sada traže sastanak sa gradonačelnikom Milenkovićem.

„Osećamo se prevarenim prilikom upisa naše dece i uputili smo molbu gradonačelniku da nas hitno primi na razgovor, kako bismo pronačli način za rešavanje novonastale situacije“, kažu roditelji.

Podsetimo, ranije su se roditelji okupili nezadovoljni zbog odluke gradskih vlasti u Vranju da se više ne nadoknađuje deo putnih troškova đacima iz Bujanovca, što znači da je cena mesečne karte za bujanovačke đake porasla sa dosadašnjih 3.190 na 7.650 dinara. Takav udar na porodične budžete, kako su naveli, doveo ih je u „gotovo bezizlaznu situaciju“.

Zbog toga su se najpre obratili Koordinacionom telu za jug Srbije i direktoru Mitroviću, koji je od njih tražio „tačne podatke o broju učenika koji pohađaju vranjske škole i obrazovnim profilima“.

„Podaci su dostavljeni – radi se o 176 đaka u šest škola u Vranju, a imamo i tačan popis obrazovnih profila. Međutim, Mitrović nas je izvestio da nije pronašao nikakvo rešenje sa gradonačelnikom Milenkovićem“, kažu roditelji, a prenose Bujanovačke.

Poručili su da „čekaju poziv gradonačelnika“, nadajući se da će „zajedno prevazići trenutnu situaciju“.

U međuvremenu, pokrenuli su akciju prikupljanja potpisa svih roditelja kako bi nastavili da se obraćaju institucijama.

Čitajte više:

Đaci iz Bujanovca bez popusta za prevoz do Vranja

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci