fbpx
28.3 C
Vranje
četvrtak, 13.06.2024

Ružić: Nastaviće se ulaganja u obnovu i izgradnju domova

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Ministar prosvete Srbije Branko Ružić najavio je da će se nastaviti sa ulaganjem u projekte obnove postojećih i izgradnju novih učeničkih domova, kako bi se obezbedili što kvalitetniji uslovi za boravak u njima, kao i da se subvencionišu cene smeštaja i ishrane u ustanovama učeničkog i studentskog standarda, saopšteno je iz tog ministarstva.

Ružić je, tokom posete Domu učenika srednjih škola „Srećno“ u Ćupriji, koji danas obeležava 50 godina postojanja i rada, istakao da je činjenica da te ustanove nisu samo mesto gde učenici provode vreme kada se završi nastava, već i njihova druga kuća u kojoj se s jednakom pažnjom brine i o njihovom slobodnom vremenu, kroz organizaciju brojnih kulturno-umetničkih i sportsko-rekreativnih aktivnosti.

On je rekao da je u prethodnih 10 godina, kroz projekat „Obrazovanje za socijalnu inkluziju“, izgrađeno, rekonstruisano, dograđeno i opremljeno ukupno 15 domova za smeštaj učenika i studenata čime su obezbeđena 3.082 nova mesta.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci