fbpx
16.5 C
Vranje
nedelja, 19.05.2024

SKGO: Konkurs za medijske priloge o praksi u lokalnoj samoupravi

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD / VRANJE – Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO) podsetila je danas da je u toku konkurs za najbolje medijske priloge o praksi u lokalnoj samoupravi „Drugačije od drugih“. Konkurs je namenjen novinarima lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija i u konkurenciju će biti uzeti prilozi objavljeni u periodu od 1. januara do 1. oktobra 2023. godine.

Teme konkursa su: zaštita životne sredine, lokalni ekonomski razvoj – žensko preduzetništvo, smanjenje rizika od katastrofa, kao i rodna ravnopravnost na lokalnom nivou.

Ove godine uvedena je i posebna tema koja se odnosi na praćenje aktivnosti i uticaja SKGO na lokalne samouprave u Srbiji.

Raspisivanjem ovog konkursa SKGO želi da istakne „važnost i ulogu lokalnih vlasti u ovim oblastima, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga koje pružaju građanima“.

U okviru konkursa „Drugačije od drugih“ biće dodeljeno ukupno sedam nagrada, a autori najboljih priloga biće nagrađeni laptop računarima.

Stručni žiri odabraće pet najboljih od svih pristiglih radova na prve četiri teme, a dva u okviru posebne teme posvećene radu SKGO.

Ocenu o najboljim medijskim prilozima doneće nezavisni žiri, koji čine iskusni urednici vodećih redakcija: Olivera Petrović Stojančić sa RTS, Lana Gedošević iz Blica, Zoran Sekulić iz FoNeta, Vladan Samardžić iz Večernjih novosti i Srđan Bošković sa Radio Beograda.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci