fbpx
11.4 C
Vranje
subota, 15.06.2024

Skup „Vranje protiv nasilja“ i ove subote, promenjena satnica

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Građanski skup „Vranje protiv nasilja“, koji je u gradu po prvi put održan u subotu, 24. juna, planira se i za subotu, 1. jul, kažu organizatori za portal Slobodna reč.

Građanke i građani su pozvani da se okupe od 19 časova na šetalištu ispred Robne kuće, a ruta i govornici biće poznati do petka.

„Pozivamo sve slobodne građanke i građane Vranja i celog Pčinjskog okruga da nam se pridruže na mirnom i dostojanstvenom protestu protiv nasilja na svim nivoima i u svim oblastima u državi. Nasilje mora da se zaustavi, a odgovrni da snose zakonske posledice.
Zbog toga, Srbija mora da stane! Vidimo se i ove subote u 19 časova“ – navodi se u pozivu.

Podsećamo, šetnja je prošle subote počela ispred nekadašnje Robne kuće, a građani su se kretali rutom Beogradsku i ulicu Heroja sa Košara, da bi se, potom, iz ulice Ive Lole Ribara nastavilo šetalištem do Spomenika oslobodiocima Vranja iz 1878, poznatiji kao Spomenik „Čika Mita“, koji se nalazi na Trgu Republike, u neposrednoj blizini zgrade Gradske uprave.

Na prethodnom skupu je govorio profesor Dragan Antić, koji je istakao probleme sa kojima se suočavaju prosvetari i ponovio zahteve građana sa protesta „Srbija protiv nasilja“, koji se održavaju u prestonici i drugim većim gradovima svake sedmice, a nakon masovnih ubistava u Beogradu i Mladenovcu.

Zvanične zahteve građana možete videti klikom/dodirom na ikonicu u donjem desnom uglu ekrana ili na sledećem linku >>>

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci