fbpx
12.4 C
Vranje
ponedeljak, 27.05.2024

Tasić: Lažni potpisi iz Vranja zbog guranja fantomskih lista i otežavanja smene vlasti

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Politikolog Stefan Tasić iz redova Zeleno-levog fronta (ZLF) za portal Slobodna reč prokomentarisao je novi slučaj lažiranja potpisa podrške u Vranju, objasnivši da su njegove kolege slučajno primetile neregularnost i zbog toga su od Gradske uprave u Vranju zatražili zvanične podatke. Kako kaže, poslednjih dana je za najmanje četiri liste utvrđeno da su potpisi podrške falsifikovani.

Podsetimo, juče je iz ZLF saopšteno da su njihovi članovi otkrili da je lista iza koje stoji Rade Basta, bivši ministar, navela da je dostavila gotovo 2.800 potpisa i da su oni overeni u Gradskoj upravi u Vranju, ali oni ne postoje u evidenciji Gradske uprave, potvrdio je načelnik Dušan Aritonović.

„Otkrili su falsifikate na osnovu poznanstva sa ljudima koji su navedeni kao birači koji su dali podršku listi. Jasno je da se ne radi o izolovanom incidentu i radi se o pokušaju da se kroz izvršenje krivičnog dela poguraju određene liste“, započinje Tasić.

Kaže da mnoge partije nemaju infrastrukturu i ljude na terenu, njihovo prikupljanje potpisa se „ne vidi“, ali ih, u ekspresnom roku, ipak prikupe i podnesu liste, što se, prema njegovim rečima, dešava iz izbornog procesa u proces godinama unazad, često uz podršku „režimskog inženjeringa“.

Zbog legitimiteta izbornog procesa i smanjenja uticaja režima tome se mora stati na put, kaže on, i dodaje:

„Ovo je pokušaj da se poguraju određene liste, kako bi se, zapravo, uticalo na postizbornu matematiku i otežala smena nedemokratske vlasti. Najbolji lek za to je masovna izlaznost, jaka kontrola izbora na samom biračkom mestu i, naravno, glasanje za jasne opozicione liste“, zaključuje Tasić.

Pročitajte više:

Ponovo lažiranje potpisa u Vranju: Dostavili izjave birača a Gradska uprava tvrdi da ne postoje

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci