fbpx
32.2 C
Vranje
sreda, 24.07.2024

Tiodorović: Novi „pik“ za pet dana, Vranju pomaže KC Niš

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

NIŠ / VRANJE – Član republičkog Kriznog štaba epidemiolog dr Branislav Tiodorović izjavio je danas da se pravi pik u Srbiji očekuje verovatno za pet, šest dana: „Mislim da ovaj pik koji se pominje nije baš pravi pik. Mi ćemo pravi pik imati u celoj Srbiji, pa i u Nišu verovatno za pet, šest dana, iz prostog razloga što merimo šta se dešavalo, od utakmica, skupova koji su bili organizovani, rođendana, svadbi, žurki, a toga je bilo mnogo„, ukazao je Tiodorović za Radio-televiziju Srbije.

Dodao je da je situacija u Vranju nepovoljna i vodi prema nesigurnoj ali je pod kontrolom. Takođe, ističe da je u Vranju situacija specifična „sa teškim problemima“ ali da ih zdravstveni sistem savladava uz pomoć KC Niš. „Imamo 83 osobe sa bronho-pneumonijom kao jednom ozbiljnom komplikacijom koja kod 30 odsto njih može preći u pneumoniju“ – rekao je Tiodorović. Prema njegovim rečima, u KC Niš od korona virusa sada leči 61 pacijent, dok je četvoro na respiratorima.

On je istakao da građani moraju biti svesni da se za potrebe testiranja javljaju oni koji imaju tegobe. Kako je napomenuo, nema potrebe da gube vreme i izazivaju gužvu oni koji su uplašeni ili možda bili u nekom kontaktu. „Ako to bude i mala tegoba, blaga temperatura, bol u grlu, to ima opravdanja. Mi ovoga trenutka imamo utisak da veliki procenat onih koji nemaju nikakve tegobe, a javlja se za pregled, da to nije neophodna mera i da doprinosi stvaranju straha“ – napominje.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci