fbpx
23.2 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Tiodorović: Smirivanje situacije do kraja avgusta, u septembru moguće manifestacije

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD – Član republičkog Kriznog štaba za suzbijanje epidemije virusa COVID-19 epidemiolog dr Branislav Tiodorović je u izjavi za Blic ocenio da broj novozaraženih polako opada i da se do kraja avgusta može očekivati relativno smirivanje situacije ako bi se mere poštovale kao do sada.

Da se razumemo, virus će i dalje biti tu, ali bi svakako trebalo da bude manje pozitivnih na dnevnom nivou, a to su ta takozvana sporadična javljanja koja podrazumevaju oko petoro novozaraženih bez preminulih“ – rekao je Tiodorović, prenosi N1.

Prema njegovim rečima, situacija ide u dobrom smeru jer stanovnici poštuju mere koje daju rezultate, „i tako bi trebalo da ostane, a svakome je već jasno da će život morati da se nastavi sa virusom“ – dodaje. Ističe da do kraja avgusta može „dosta toga da se sredi„:

U septembru ako se budemo odgovorno ponašali mogli bismo da dopustimo održavanje pojedinih manifestacija koje su i te kako potrebne ljudima. Kako publici tako i organizatorima, ali i glumcima, muzičarima koji moraju od nečeg da žive“ – rekao je dr Tiodorović.

Smatra da je bolje nešto organizovati uz strogo poštovanje mera u manjem obimu, jer nema epidemije i pandemije koja je samo zdravstveni problem, jer je ona i sociološki, psihološki, ekonomski i politički problem.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci