fbpx
15.8 C
Vranje
nedelja, 19.05.2024

Trećina mladih u Srbiji ne zna kako može dobiti psihološku pomoć

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – U Srbiji čak trećina mladih ne zna kako može dobiti psihološku pomoć, dok gotovo 40 odsto njih kaže da bi stigma u vezi sa mentalnim zdravljem morala da se smanji kako bi se ohrabrili da zatraže neophodnu pomoć, pokazuju podaci platforme Svejeok.rs, koja je razvijena uz podršku UNICEF.

Mentalno zdravlje mladih je jedna od važnih društvenih tema kojoj se, usled svih izazova koje nosi naša užurbana svakodnevica, ukazuje isuviše malo pažnje, pa je ona i pored očiglednih pomaka i dalje u domenu domenu tabua.

Upravo kako bi se skinula stigma sa tema kao što su anksioznost ili depresija kod mladih i kako bi se omogućilo da besplatna pomoć bude dostupna svima, Maybelline New York je u okviru svoje globalne kampanje Brave Together (Hrabri zajedno) prošle godine dao podršku UNICEF da se dalje unapredi savetodavna i edukativna veb platforma „Sve je OK“, koja mlade u Srbiji ohrabruje da potpuno besplatno i anonimno potraže podršku stručnjaka pordstvom četa.

Ovaj vid podrške je dostupan svim mladim osobama između 15 i 30 godina koji osećaju potrebu da o problemima i emocijama koje ih muče popričaju sa profesionalcima ili osobom od poverenja.

Kroz samo nekoliko klikova, na vrlo jednostavan način, dolazi se do čet prozora u donjem desnom uglu početne stranice, u okviru kog su svakog dana od 18 do 22 časa na raspolaganju besplatni saveti stručnjaka koji pružaju podršku svima kojima je pomoć neophodna, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci