fbpx
25 C
Vranje
nedelja, 14.04.2024

Vranjanci daju još 15.000 evra mesečno za održavanje ulica

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Zimsko i letnje održavanje saobraćajnica na teritoriji grada Vranjance će koštati oko 15.000 evra, bez PDV-a, pokazuju podaci iz završenog postupka javne nabavke koju je početkom avgusta raspisalo Javno preduzeće „Urbanizam i izgradnja grada Vranja“.

Radovi na održavanju puteva povereni su kompaniji „Saba Belča“ iz Preševa, a na tenderu su učestvovala dva ponuđača. Kriterijum za dodelu ugovora bila je cena izvođenja radova.

Sporazum traje 12 meseci i ukupna vrednost javne nabavke je 20.830.000 dinara bez PDV-a, odnosno 1,7 miliona dinara na mesečnom nivou (1.735.833 dinara ili blizu 15.000 evra).

Kako se može videti iz dokumenta o tehničkoj specifikaciji, letnje i zimsko održavanje saobraćajnica i puteva na teritoriji Vranja, podrazumevaju pripremne radove, noseće nevezane slojeve kolovozne konstrukcije, polaganje betonske galanterije odnosno ivičnjaka, asfalne slojeve kolovozne konstrukcije, kao i pripremu za održavanje ulica u zimskom periodu i održavanje ulica u zimskom periodu.

Okvirno je predviđeno, na primer, da se potroši 35 tona kalcijum-hlorida i 150 tona putarske soli. Napominje se da će gradske saobraćajnice prvog i drugog prioriteta u zimskom periodu biti održavane isključivo kalcijum-hloridom, dok će ostale ulice drugih prioriteta kao i lokalni putevi biti održavani mešavinom putarske soli i agregatom 4/8mm.

Tokom održavanja ulica u zimskom periodu, predviđeno je dežurstvo radnika na poslovima zimske službe, ostalih radnika i vozača kamiona i mašiniste u ukupnom trajanju od 1.070 sati.

Buldozer će okvirno biti na raspolaganju 100 sati, rovokopač-kombinovana mašina oko 150 sati itd.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci