fbpx
20.8 C
Vranje
petak, 19.07.2024

U Crnoj Gori pelet ove godine 50 odsto jeftiniji nego prošle

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

PODGORICA – Cena peleta u Crnoj Gori ove godine je 50 odsto niža nego prošle, i u rasponu je od 220 do 250 evra, izjavio je danas ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Vladimir Joković.

„Cena drveta na severu je značajno manja, dok u središnjem delu i na primorju iznosi i do 70 i 80 evra“, rekao je Joković za RTCG i dodao da „materijalno ugrožene porodice mogu dobiti drva po znatno povoljnijoj ceni“.

Joković je naveo da „ove godine nema najava o nedostatku peleta, struje i osnovnih namirnica“.

„Ove godine je sve stabilno. Cene, kada je reč o peletu, značajno su manje na tržištu. Ima dovoljnih količina i apelujem na građane da ga na vreme obezbede. Očekujem da će grejna sezona proteći dobro“, kazao je Joković.

Prema njegovim rečima, „godina je izuzetno rodna kada je reč o usevima i senu“.

„Problem je voćarstvo. Voće na severu nije rodilo, ni u regionu se niko ne hvali. Ostalo je sve na izuzetno visokom nivou“, kazao je Joković.

Istakao je da su „cene zadovoljavajuće“ i da „nije bilo nikakvih zahteva“.

„Odavno poljoprivrednici nisu bili zadovoljniji nego ove godine, jer su cene svih poljoprivrednih proizvoda znatno veće nego prošle godine“, rekao je Joković.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci