fbpx
27 C
Vranje
ponedeljak, 24.06.2024

U Vranju počeo konkurs za prijavu dece preko e-Vrtića

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

 

 

VRANJE – Vranje je jedan od šest gradova u kojem je počeo konkurs za prijavu dece u predškolske ustanove za školsku 2024/2025. godinu, i to elektronskim putem na portalu e-Uprava, javlja Radio-televizija Srbije (RTS).

Pomoćnica direktora Kancelarije za IT i e-Upravu, Biljana Marić, rekla je da se, osim u Vranju, „može konkurisati za predškolske ustanove u Nišu, Somboru, Boru, Zaječaru i Užicu“.

„U februaru očekujemo da taj broj bude 30 predškolskih ustanova“, rekla je Marićeva za Tanjug.

Ostale predškolske ustanove, od ukupno 158 koliko ih ima u Srbiji, sukcesivno će otvarati svoje konkurse tokom marta i aprila.

Prilikom korišćenja usluge e-Vrtić, automatski se pribavljaju neophodni podaci iz Matične knjige rođenih, Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja i evidencije prebivališta, tako da roditelji ne moraju da dostavljaju nijedan dokument prilikom upisa deteta, niti da odlaze ni na jedan šalter.

Marićeva je dodala da je usluga e-Vrtić namenjena roditeljima koji su državljani Srbije, a pojedine predškolske ustanove pružaju ovu uslugu i u slučaju da je jedan od roditelja strani državljanin.

„Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju ili decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite, predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno je da roditelji podnesu relevantnu dokumentaciju kojom dokazuje navedeni status lično u predškolsku ustanovu“, rekla je Marić.

Na Portalu e-Uprava je i dalje dostupna usluga prijave dece u predškolske ustanove u Beogradu za prošlogodišnji konkurs (2023/2024), a o terminu ovogodišnjeg upisnog roka roditelji će biti naknadno obavešteni, rekla je Marićeva.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci