fbpx
20.7 C
Vranje
četvrtak, 18.07.2024

Udruženje „Naš svet, naša pravila“ poziva mlade da izađu na izbore u što većem broju

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Iz udruženja mladih „Naš svet, naša pravila“ (NSNP) pozvali su sve mlade ljude da izađu na predstojeće izbore, 17. decembra, i glasaju po sopstvenoj savesti, navodi se u saopštenju ovog udruženja iz Vranja.

Kako piše u dopisu, „za mlade ljude se konstantno govori da su većina među izbornim apstinentima, da su apatični i nezainteresovani kada je u pitanju izborni proces i politička participacija“.

„Alternativni izveštaj o položaju i potrebama mladih Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS) kaže da bi 63,51 odsto mladih izašlo na izbore kada bi se oni organizovali naredne nedelje. Takođe, u ovom izveštaju se navodi da je na prethodnim izborima izašlo oko 60 odsto mladih. Sa druge strane, 76,4 odsto mladih smatra da izbori u Srbiji nisu fer i pošteni“, navodi se u saopštenju.

Iz NSNP-a apeluju na mlade da su „izbori najvažniji demokratski proces u koji treba da se uključe“.

„U mladima se nalazi najveća pokretačka snaga društva. Takođe, želimo da pozovemo mlade koji imaju prebivalište u Vranju, a trenutno rade ili studiraju van našeg grada, da se 17. decembra vrate u svoj rodni grad i glasaju na lokalnim izborima. Međutim, svesni smo činjenice da veliki broj mladih ne može često sebi da priušti povratnu autobusku kartu do Vranja, tako da, u tom slučaju, pozivamo mlade da promene boravište i iskoriste svoje biračko pravo u gradu u kome studiraju ili rade. Rok za promenu boravišta je 25. novembar, a više informacija o tome kako mogu da promene boravište nalazi se na sajtu CRTA-e“, poručuju iz udruženja NSNP.

Pročitajte više:

U Pčinjskom okrugu živi 112.000 Srba i 57.000 Albanaca

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -spot_img

Poslednji članci