fbpx
11 C
Vranje
četvrtak, 18.04.2024

UN Women u Srbiji pokrenuo kampanju STOP FEMICIDU

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) pokrenula je kampanju „Stop femicidu!“ i na zgradi svog sedišta istakla zastavu sa tom porukom.

Direktorka UN Women Milana Rikanović ukazala je da je od početka godine u Srbiji ubijeno osam žena, odnosno jedna nedeljno, i naglasila da je posebno poražavajuće što je u svim tim slučajevima femicid mogao da bude sprečen.

Dodala je da je UN Women sa partnerskom organizacijom, Udruženjem građanki FemPlatz pokrenula kampanju „Stop femicidu!“ koja govori da su, bez obzira na obrazovanje i godište, žene najviše izložene nasilju.

Rikanović je navela da u svetu osam od 10 ubijenih žena smrtno strada od ruke svojih partnera, što pokazuje da je i dalje najnesigurnije mesto za devojčice i žene njihov dom.

„UN Women je posvećen borbi za nultu toleranciju prema nasilju prema ženama i nadamo se da ćemo zajedno sa partnerima i državom uspostaviti femicide-watch koji će sprečiti dalji femicid nad ženama“ – rekla je Rikanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci