fbpx
35.9 C
Vranje
utorak, 16.07.2024

Utvrđeni resori članova Gradskog veća

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Na prvoj, konstitutivnoj, sednici Gradskog veća (GV), održanoj danas, usvojeni su Poslovnik o radu i Rešenje o utvrđivanju resora članovima, saopštila je Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja.

Zamenik gradonačelnika, Milan Ilić, biće i član GV zadužen za kulturu i omladinu, a Nikola Popović za zdravstvo, dečju i boračku zaštitu, invalidska pitanja i javno zdravlje.

Dejan Ivanović biće zadužen za brigu o nacionalnim manjinama, etničkim zajednicama i nevladinim organizacijama, dok će Danijela Milosavljević biti u resoru za socijalna pitanja, lokalnu samoupravu i informisanje.

Većnik za sport, obrazovanje i verske zajednice u novom sazivu lokalnog parlamenta biće Nenad Đorđević, a Nebojša Stamenković za poljoprivredu, agroekonomiju, razvoj sela i zaštitu životne sredine.

Bojan Kostić brinuće o budžetu, finansijama i privredi, Goran Mladenović o infrastrukturi i komunalnoj delatnosti, a Darko Filipović o turizmu i ugostiteljstvu.

Član GV za resor urbanizam i kapitalni projekti biće Slavoljub Stojmenović.

Na današnjoj sednici GV razmatran je i prihvaćen Izveštaj o kontroli utrošenih sredstava u oblasti sporta na teritoriji Grada Vranja za 2023. godinu, kao i Predlog Komisije o odobravanju i finansiranju programa u oblasti sporta kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana iz budžeta Grada Vranja u 2024. godini.

Članovi GV usvojili su i Rešenje o obrazovanju Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji Grada Vranja i Rešenje o imenovanju Komisije za izbor projekata za bespovratno sufinansiranje aktivnosti investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrada.

Takođe, usvojeni su i predlozi rešenja o imenovanju komisija za pregled podnetih izveštaja o realizaciji projekata po raspisanim javnim pozivima za finansiranje i sufinansiranje projekata iz budžeta Grada Vranja u oblastima kulture i javnog informisanja u 2023. godini.

Usvojen je, takođe, i tekst javnog konkursa za sufinanisranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Grada Vranja u 2024. Godini, kao i Tekst javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti društvenog i humanitarnog rada za 2024. godinu.

Čitajte više:

Postavljeni novi direktori Parking servisa i Urbanizma

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci