fbpx
24.3 C
Vranje
petak, 19.07.2024

Uzeli novac od Urbanizma a nisu izradili projekat za semafore

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

NIŠ / VRANJE – Policija je uhapsila bivše odgovorno lice niške Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija S.J. i odgovorno lice u vranjskom odseku ove obrazovne ustanove i odgovorno lice preduzeća „Biro za inženjerske delatnosti“ u Nišu V.P. zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

S. J. se sumnjiči da je krajem 2021. godine u dogovoru sa V. P. sačinio fiktivni ugovor o pružanju konsalting usluge sa firmom „Biro za inženjerske delatnosti“, kako bi na njen račun bio prebačen novac koji je Akademija dobila od Grada Vranja i JP „Urbanizam i izgradnja grada Vranja“ za izradu projekta postavljanja semafora na dve raskrsnice u tom gradu, iako ova firma taj projekat nije uradila, saopštio je MUP.

Na taj način je za firmu u kojoj je osumnjičeni V. P. odgovorno lice pribavljena protivpravna imovinska korist od 1.790.000 dinara, za koliko je oštećena obrazovna ustanova iz Niša.

S. J. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dok će V. P. biti priveden tužiocu.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci