fbpx
23.9 C
Vranje
nedelja, 14.04.2024

Veća podrška ženama iz Pčinjskog okruga u biznisu, ministarstvo dodelilo subvencije

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE – Bespovratna pomoć koja je dodeljena ženama preduzetnicama i mladim preduzetnicama Jablačnikog i Pčinjskog okruga vredna je 21 milion dinara. Reč je o 84 granta, a pojedinačna subvencija iznosi 250.000 dinara, saopštilo je Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj, prenosi N1.

Grantovi su dodeljeni u okviru projekta „Razvoj omladinskog i ženskog preduzetništva u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu“, a ministar za ravnomerni regionalni razvoj, Edin Đerlek, ugostio je preduzetnice iz opština Vranje, Trgovište, Vladičin Han, Surdulica, Medveđa, Leskovac, Vlasotince i Bojnik.

Preduzetnice su predstavile ministru i medijima svoje biznise i plan šta će unaprediti uz pomoć dodeljenih sredstava, a ministar rekao „da će Vlada nastaviti da se trudi da podrži sve više žena u biznisu, s obzirom na njihov značajan doprinos ravnomernom regionalnom razvoju i ekonomskom napretku“.

„Među registrovanim preduzetnicima u Srbiji, trećinu čine žene. To je možda bolje nego nekih ranijih godina, ali i dalje nije dovoljno. Želimo da osnažimo žene, pružajući im podršku da se upuste u preduzetničke vode i pokrenu svoje biznise. Kroz sistemsku podršku ženskom preduzetništvu, podstičemo jačanje sektora malih i srednjih preduzeća, koji čini osnovu razvoja naše privrede i ravnomernog regionalnog razvoja“, rekao je Đerlek.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci