fbpx
38.4 C
Vranje
utorak, 16.07.2024

Stižu pare iz rezerve: Trgovište vraća kredit, za Vranje se ne zna

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE / TRGOVIŠTE – Ministarstvo finansija preneće, iz budžetske rezerve, oko 3,5 milijarde dinara opštinama i gradovima u Srbiji, od čega će na jugu najviše dobiti Niš – 100 miliona, potom Vranje – 70 miliona, Leskovac – 60 miliona, dok će Trgovište dobiti 50 miliona. U Trgovištu će se ovaj novac najviše koristiti za vraćanje kredita, dok iz Vranja nema informacija na šta će biti potrošen, javljaju Južne vesti.

Novinarka Južnih vesti nije dobila odgovor iz Vranja (kao ni iz Niša) o tome kako će potrošiti 70 miliona dinara iz budžetske rezerve koje mu je opredelilo Ministarstvo finansija, dok će Trgovište 50 miliona, „u najvećem delu“, iskoristiti za „vraćanje kredita i nastavak finansiranja mera populacione politike“, kako je potvrdio predsednik ove opštine, Nenad Krstić.

Od ostalih lokalnih samouprava u Pčinjskom okrugu, Bosilegrad će dobiti 40 miliona, Vladičin Han 20 miliona, Bujanovac 15 miliona, a po 10 miliona dinara iz budžetske rezerve Preševo i Surdulica.

Uzimajući u obzir opštine i gradove na jugu Srbije – osim pomenutih iz Pčinjskog okruga – Leskovcu je pripalo 60 miliona, Vlasotincu 40 miliona, Gadžinom Hanu 25 miliona, Pirotu, Prokuplju, Kuršumliji i Lebanu po 20 miliona, Bojniku i Merošini 15 miliona, a  Babušnici, Blacu, Dimitrovgradu, Medveđi, Svrljigu i Crnoj Travi po 10 miliona dinara.

Kako se navodi u odluci Vlade o transferima, taj novac se prosleđuje jedinicama lokalne samouprave „za izvršavanje obaveza iz razloga koje nije bilo moguće predvideti u postupku pripreme i donošenja budžeta, a koji mogu dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti“.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci