fbpx
25 C
Vranje
nedelja, 14.04.2024

Većnici o kriminalu na području Vranja

Odabrani članci

Jovana Mladenović
Jovana Mladenović
Saradnica portala, studentkinja novinarstva

VRANJE – Na 136. sednici Gradskog veća u Vranju, održanoj pod predsedavanjem gradonačelnika dr Slobodana Milenkovića, usvojene su Informacije o stanju bezbednosti saobraćaja, javnog reda i mira i kriminala na području grada Vranja u 2022. godini.

Takođe su prihvaćeni Predlog odluke o dodeli bespovratnih sredstava krajnjim korisnicima za sprovođenje energetske sanacije, Srednjoročni plan grada Vranja za period od 2023. do 2025. godine, Nacrt odluke o ostvarivanju potreba interesa građana u oblasti sporta u Vranju, kao i Tekst javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine za 2023. godinu.

Gradsko veće dalo je saglasnost i na Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja grada Vranja za 2023. godinu, u okviru kog je iz budžeta grada opredeljeno 20.500.000 dinara za različite aktivnosti, poput veštačkog osemenjavanja krava, mera ruralnog razvoja, nabavke mašina, uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede, iskopavanje, odnosno bušenje bunara i posebnih podsticaja.

Takođe, usvojeni su i Program osnaživanja mladih poljoprivrednika u Vranju u 2023. godini, kao i Pravilnik o utvrđivanju kriterijuma za učešće korisnika u ceni usluga socijalne zaštite „Pomoć u kući“. Na sednici su razmatrani i usvojeni Predlozi Rešenja o obrazovanju Organizacionih odbora za realizaciju manifestacija „4. Međunarodni sajam lekovitog, začinskog, ukrasnog bilja, pčelinjih proizvoda i gljiva“ i „Zlatni puž 2023“.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci