fbpx
38.4 C
Vranje
utorak, 16.07.2024

Većnici usvojili drugi rebalans budžeta za ovu godinu

Odabrani članci

Grad Vranje
Grad Vranjehttp://www.vranje.org.rs
Služba za odnose sa javnošću grada Vranja na zvaničnom sajtu dnevno ažurira informacije o radu lokalne izvršne i zakonodavne vlasti. Izrađuje Informator o radu organa Grada i bilten "Mesečnik".

VRANJE – Na 113. sednici Gradskog veća kojom je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković između ostalog razmatran je i prihvaćen Nacrt odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu grada Vranja za 2022. godinu, odnosno drugi rebalans budžeta za ovu godinu. Pomenutu odluku obrazložio je Bojan Kostić, član Gradskog veća, ističući da su razlozi za rebalans budžeta pre svega, rast cena energenata na tržišu, povećanje kamatnih stopa i subvencija za javni prevoz, kao i povećanje sredstava za kapitalne investicije.

„Ukupno povećanje budžeta u odnosu na prethodni rebalans iznosi 95.607.000,00 dinara. Ukupno planirani prihodi i primanja projektovani su na 3.084.062.000,00 dinara, a rashodi u iznosu od 3.245.510.000 dinara, što daje projektovani deficit od 161.448.000,00 dinara. Deficit se najvećim delom pokriva iz neutrošenih sredstava iz prethodne godine, oko 128 miliona dinara, a 33 miliona se odnose na sredstva iz kredita, koja su se koristila za izgradnju vrtića u naselju Raška i izgradnju vodovodne mreže u selima Neradovac i Moštanica“ – rekao je Kostić.

Takođe, naglasio je da je ove godine Grad Vranje izdvojio oko 120 miliona dinara iz budžeta za rekonstrukciju i uređenje pojedinih vrtića PU ,,Naše dete” , što je rekord u odnosu na prethodni period.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci