fbpx
10.8 C
Vranje
četvrtak, 30.05.2024

Većnici usvojili izveštaje javnih ustanova i preduzeća za prošlu godinu

Odabrani članci

Grad Vranje
Grad Vranjehttp://www.vranje.org.rs
Služba za odnose sa javnošću grada Vranja na zvaničnom sajtu dnevno ažurira informacije o radu lokalne izvršne i zakonodavne vlasti. Izrađuje Informator o radu organa Grada i bilten "Mesečnik".

VRANJE – Na 133. sednici Gradskog veća kojom je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković između ostalog usvojene su Informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društva kapitala i drugih oblika organizovanja na koja se primenjuje zakon o javnim preduzećima, a čiji je osnivač grad Vranje za periode od 01.01-2022. do 30.09.2022. i od 01.01.2022. do 31.12.2022. godine.

Članovi Gradskog veća razmatrali su i prihvatili Izveštaje o radu sa finanansijskim izveštajima poslovanja za 2022. godinu javnih preduzeća Vodovod, Komrad, Novi Dom, Urbanizam i izgradnja grada Vranja, Parking servis, Uprava Banje, PD Slobodna zona Vranje i Apoteka Vranje.

Takođe, usvojeni su i Izveštaji o radu sa finansijskim izveštajima za 2022. godinu javnih ustanova Centar za socijalni rad, Pozorište Bora Stanković, Javna biblioteka Bora Stanković, Narodni muzej, Istorijski arhiv, Narodni univerzitet, Škola animiranog filma, Sportski objekti, Turistička organizacija Grada Vranja i Kulturno – obrazovni centar Vranje. Takođe, prihvaćeni su Lokalni operativni plan odbrane od poplava za vode drugog reda u 2023. godini i Plan zaštite i spasavanja Grada Vranja.

Gradski većnici dali su zeleno svetlo i na Plan programa korišćenja budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2023. godinu, kao i na Rešenje o obrazovanju Lokalne mreže za prevenciju i borbu protiv vršnjačkog nasilja.

Na sednici je razmatrana i usvojena i Odluka o odobravanju grantova u vidu opreme/sredstava za rad.

„Grantovi u vidu opreme/sredstva za rad odobreni su u cilju započinjanja poslovne delatnosti nezaposlenih lica koji su uspešno završili obuku na temu preduzetništva i karijernog vođenja, a koje je sprovela Regionalna razvojna agencija Pčinjskog okruga. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja za ove namene obezbedilo je sredstva u iznosu od 3.000.000.00 dinara, odnosno maksimalno 300.000,00 dinara po korisniku“ – rekla je gradska većnica Danijela Milosavljević.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci