fbpx
28.3 C
Vranje
četvrtak, 13.06.2024

[VIDEO] Mladima se preti preko porodica

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE – Studenkinja Fakulteta političkih nauka Emilija Milenković i studentkinja Arhitektonskog fakulteta Staša Cvetković iz Vranja, bile su gošće poslednje epizode podkasta „Snaga uma“, a sa autorkom i voditeljkom Miljanom Nešković razgovarale su „o snazi mladosti u društvu, a i o snazi politike u životima mladih ljudi, koji samo žele da budu mladi i da imaju budućnost“. Pogledajte ovde >>> ili klikom/dodirom na sliku ispod.

Foto: Screenshot Nova.rs

Kako su podsetili, njih dve su proteklu godinu provele stojeći rame uz rame sa kolegama i građanima, na protestima iza parole „Studenti protiv nasilja“, njih dve zajedno stoje mnogo duže.

Druže se od vrtića, a bore se „za nešto ili protiv nečega“ još od osnovne i srednje škole, kada su u rodnom Vranju ušle u omladinski aktivizam i zalagale se za podizanje svesti o ekologiji.

Nedavno su se vratile iz Brisela, gde su se sastale sa nekoliko evroposlanika.

U emisiji su govorile o načinima na koje se danas mladi ljudi ideološki i politički orijentišu, o uzrocima političke apatije u novim generacijama, ali i o korenima ekstremističkih ideja koje su sve primetnije među mladim ljudima.

„Kako izgleda politička polarizacija na fakultetima i žurkama? Kako aktivizam utiče na njihove privatne živote, porodice, prijateljstva, čak i ljubavne veze? Ovo su samo neke od tema nove epizode podcasta Snaga uma“ – stoji u opisu epizode.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci