fbpx
23.2 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Više od polovine testiranih u Novom Pazaru ima antitela

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

NOVI PAZAR – Direktor novopazarskog Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić izjavio je za RTS da je u Novom Pazaru u kućnoj izolacji 11 žitelja Novog Pazara, a da se u proseku jedna osoba dnevno hospitalizuje. Prema njegovim rečima, Novi Pazar je uz Beograd, Kragujevac i Zaječar, na poslednjoj sednici Kriznog štaba prepoznat kao jedno od potencijalnih žarišta korona virusa u narednom periodu, a u proteklih pet dana virus je potvrđen kod tri osobe od 196 uzetih uzoraka.

U periodu od 14 dana bilo je više epidemioloških rizika – početak školske godine, veliki broj ljudi koji su letovali i vratili se iz zemalja sa nestabilnom epidemiološkom situacijom, to je oko pet-šest hiljada ljudi, veliki broj kontakata koji se ostvaruje“ – ukazao je Spahić.

Analize su pokazale da oko 55 odsto građana ima IGG antitela, što znači da je više od polovine imalo korona virus, ali bez simptoma.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci