fbpx
19.2 C
Vranje
nedelja, 23.06.2024

Vlast u Vranju nezakonito isplatila osam miliona evra za samo dve godine

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Direktni korisnici budžeta Grada Vranja su prošle i 2021. godine nabavljali dobra i usluge bez sprovođenja javnih nabavki u iznosu od 23,04 miliona dinara, bez poštovanja zakonskih procedura u iznosu od 932 miliona dinara i bez kontrole izvršenja ugovora i okvirnih sporazuma u iznosu od 26,57 miliona dinara, navode iz Državne revizorske institucije (DRI), prenose Južne vesti.

Iz DRI dodaju da „masa sredstava za plate nije pravilno utvrđena“ i da je „broj zaposlenih i angažovanih u Gradskoj upravi Vranje veći od dozvoljenog“.

„Primenom pogrešno utvrđenih koeficijenata za obračun i isplatu plata, primenom pogrešne osnovice za obračun i isplatu dodataka i naknada zaposlenih, i isplatom novčanih čestitki zaposlenima, preuzimane su obaveze i izvršavani rashodi za zaposlene po osnovama koje nisu u skladu sa važećim zakonskim i drugim propisima“, piše u izveštaju DRI.

Osim u Vranju, DRI je i u gradskim upravama u Leskovcu i Prokuplju otkrila nepravilnosti – kršenje zakona prilikom planiranja i sprovođenja višemilionskih javnih nabavki, veći broj zaposlenih u gradskoj upravi od dozvoljenog, službenici sa većim platama nego što bi trebalo da primaju i radna mesta koja sistematizacijom nisu predviđena.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci