fbpx
12.2 C
Vranje
subota, 13.04.2024

Vranjanci će projekte u oblasti društvenog i humanitarnog rada od javnog interesa sufinansirati sa 17 miliona dinara

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Gradsko veće raspisalo je Javni konkurs za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata udruženja u oblasti društvenog i humanitarnog rada od javnog interesa u 2024. godini. Za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata na osnovu ovog konkursa obezbeđena su sredstva u budžetu grada Vranja u iznosu 17 miliona dinara.

Pravo na podnošenje prijave za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata iz sredstava predviđenih Odlukom o budžetu grada Vranja za 2024. godinu, imaju udruženja koja ispunjavaju uslov – da su osnovana u skladu sa važećim propisima kojima je uređeno osnivanje udruženja i da su registrovana za obavljanje delatnosti društvenog i humanitarnog karaktera.

Drugi uslov je da se programi i projekti realizuju na teritoriji Grada Vranja, a pravo prijave na konkurs imaju i zavičajna udruženja i udruženja koja zastupaju interesa Grada Vranja u Srbiji. Treći je da udruženja imaju usvojen godišnji plan rada koji obuhvata programe i projekte koji su od javnog interesa iz stava 6. ovog konkursa, a poslednji da delovanje udruženja nije političke prirode.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja konkursa, zaključno sa  28. februarom. Rok za realizaciju projekta je 31. decembar.

Prijave na konkurs uz prateću dokumentaciju, u tri primarka, u zatvorenoj koverti, podnose se lično ili putem pošte na adresu: ulica Kralja Milana broj 1, na šalteru Pisarnice u Uslužnom centru Grada Vranja, sa naznakom koja je napisana na zatvorenoj koverti „Za Privremeni organ – Komisiji za dodelu sredstava udruženjima u oblasti društvenog i humanitarnog rada“.

Sve pristigle programe i projekte razmatraće Komisija za dodelu sredstava udruženjima u oblasti društvenog i humanitarnog rada, koju imenuje Gradsko veće. Komisija  utvrđuje listu vrednovanja i rangiranja prijavljenih programa u roku koji ne može biti duži od 60 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava. Lista se objavljuje na zvaničnom sajtu Grada Vranja (www.vranje.org.rs)

Javni konkurs objavljen je, takođe, na zvaničnom sajtu Grada.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci