fbpx
15 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Vučić: Brnabić mandatar, „sugerisao“ uvođenje dva nova ministarstva

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da je odluku da mandat za sastavljanje nove Vlade poveri dosadašnjoj premijerki Ani Brnabić doneo posle saslušanog mišljenja predstavnika izbornih lista i naglasio da o njoj ima visoko mišljenje, da se nikome nije dodvoravala i da se žestoko borila za interese Srbije. Vučić je naveo da je Brnabić tokom prethodnog mandata vodila disciplinovanu i odgovornu politiku, nije se dodvoravala stranim centrima, a „borila se za interese naše zemlje“.

Brnabić je, rekao je Vučić, radila posao dobro i naveo da to dokazuje „veliki broj kritika“ koje su joj upućene. Vučić je rekao i da je sugerisao Brnabić da razmisli o uvođenju dva nova ministarstva, jedno za ljudska prava i ravnpravnost polova i drugo za brigu o porodici i deci. Kako je rekao, sugerisao je Brnabić da u vladi bude 50 odsto „ili blizu 50 odsto žena“.

Nisam imao šta joj da joj zamerim. Mislim da je svoj posao radila odgovorno i ozbiljno, ocenio je Vučić.

On je konstatovao da će Brnabić tako raditi i ubuduće i najavio da će kod nje „insistirati da razmisli“ da se formiraju dva nova ministarstva – za ljudska prava i ravnopravnost polova i za brigu o porodici, deci i demografiji. Vučić je rekao da veruje da će Brnabić imati razumevanje za njegove političke zahteve i da svi ljudi u novoj Vladi moraju da budu marljivi i vredni.

Biće velikih promena u javnim preduzećima. Nadam se da će to doneti novu energiju, kvalitet i snagu za Srbiju, naglasio je on.

Na pitanje o koalicionim partnerima, Vučić je odgovorio da je razgovarao sa svima i da će Brnabić kao mandatarka o svemu da odluči, a da „očekuje odluku u narednim danima. Nismo danas razgovarali o tome. Imaćete informaciju za pet- šest- sedam dana, poručio je Vučić.

Na pitanje da li je namerno izabrao da saopštavanje imena mandatara bude 5. oktobra, Vučić je odgovorio da se ne bavi simbolima i da to je bio običan radni dan.

Za razliku od njih, nikad ne živim u prošlosti. Nemam ni idolopoklonički, ni osvetnički, niti drugi odnos prema 5. oktobru, napomenuo je on.

Vučić je, na pitanje zašto je čekao 106 dana da objavi ime mandatara, objasnio da je bilo potrebno da se napravi koncept za sastav Vlade, i da je razgovarao sa svima, kao da je imao mnogo obaveza u inostrantsvu. On je , na kraju obraćanja novinarima, najavio da će u subotu biti na Pešteru održana „najveća vežba vojske do sada“.

Sve što imamo da puca, ka vazduhu, iz vazduha ka zemlji, to će biti do sada nešto neviđeno, zaključio je Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci