fbpx
3.4 C
Vranje
subota, 20.04.2024

Vučić: Za dve godine prosečna plata 1.000 evra

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD / VRANJE – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ostaje pri proceni da će prosečna plata u 2025. godini biti 1.000 evra, jer podaci iz decembra pokazuju da je prosečna plata u Srbiji 718 evra.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara posle otvaranja nove fabrike „Kontinentala“ u Novom Sadu, rekao da se od jutros razgovara kako da se podigne podrška u insfrastrukturi i subvencijama za centralnu Srbiju.

Moramo dvostruko više da ulažemo nego u deo od Beograda do Novog Sada i Subotice, rekao je Vučić i naveo primer prosečne plate na Vračaru od 1.350 evra, dok je u Vranju 550.

Isprazniće nam se Srbija i zato moramo da izjednačimo, dodao je on i naveo da je Srbija radila sve „školski“ da bi podigla BDP, plate, a nije ugrozila javni dug.

Ostaje da penzije povećavamo ubrzano, da prate plate, rekao je Vučić koji najavljuje da će se sastati sa predstavnicima američkih kompanija i da očekuje rast investicija iz SAD.

Vučić je rekao da bi bila ogromna stvar i šansa za Srbiju ako bi „Kontinental“ u Nišu otvorio razvojno-istraživački centar, jer zna da onda sledi fabrika.

Uskoro sa Evropljanima potpisujemo ugovor za prugu, kada završimo auto-put ka Prokuplju, Kuršumliji, Prištini i Albaniju, to će biti fantastična stvar, kao i interkonketor. To je važno za Niš da raste, napreduje, ali i Leskovac, Vranje, Pirot. Pirot je dobar, ali mora još bolje, ocenio je Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci