fbpx
1.6 C
Vranje
subota, 20.04.2024

Vujović „postrojila“ prve ljude Pčinjskog okruga zbog „Meterisa“, sledeće nedelje kreće u obilazak

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE – Na zahtev Ministarstva zaštite životne sredine juče je održan sastanak zbog rešavanja nesanitarnih deponija i gradnje regionalnog Centra za upravljanje čvrstim otpadom u Vranju „Meteris“, javlja B92.

Sastanku su, pored ministarke Irene Vujović i predstavnika MZŽS, prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić sa saradnicima, kao i gradonačelnik Vranja i predsednici opština Vladičin Han, Trgovište, Bosilegrad, Surdulica, Bujanovac i Preševo.

Vujović je na sastanku poručila da se problem nesanitarnih deponija ne može rešiti dok se ne izgradi Regionalni centar i zamolila sve lokalne samouprave da „odgovorno i ubrzano rade na svim koracima u fazi pripreme, kako bi ovaj centar bio izgrađen što pre, a sve deponije bile sanirane“.

Ministarka je podsetila sve predsednike lokalnih samouprava da ubrzano rade na operativnim koracima, poput eksproprijacije zemljišta, izmeštanja dalekovoda, odnosno, svega što je u nadležnosti lokalnih samouprava, kako bi i izgradnja Regionalnog centra za upravljanje otpadom što pre započela, saopšteno je iz Ministarstva.

Po nalogu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović sledeće nedelje će obići Pčinjski okrug, saopšteno je iz ministarstva.

Kako su danas podsetili iz Gradske službe za odnose sa javnošću, završetak Meterisa će biti finansiran od strane KFW Banke, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Grada Vranja. Ukupna vrednost projekta je 19.5 miliona evra, od čega će KFW Banka izdvojiti 12 miliona evra.

Planirano je proširenje sadašnje deponije Meteris na 64 hektara sa postrojenjem za sortiranje otpada iz svih jedinica lokalnih samouprava Pčinjskog okruga.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci