fbpx
31.9 C
Vranje
sreda, 19.06.2024

„Zakon u interesu tajkuna“: Održan sedmi protest „Vranje protiv nasilja“, poslednji pred „pauzu“ koja će trajati do septembra

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – „Podsetiću vas i na zakon koji su usvojili, kako bi se desilo ono što se desilo juče ili prekjuče, kada su kupili štampariju ‘Nova Jugoslavija’. Ko je kupio štampariju? Brat ministra Tome ‘Mone’. I nije je kupio da bi otvorio neku fabriku, nego da bi gradio hiljade kvadrata na najboljoj lokaciji. A, ako mu se dopadne i pijaca, možda će uzeti i to – jer će to biti u javnom interesu, odnosno u interesu tajkuna. Ovaj zakon je donet samo po meri tajkuna“, rekao je, na sedmom protestu „Vranje protiv nasilja“, Dragan Antić, jedan od organizatora iz Grupe građana Vranja.

Naglasio je Antić da je u pozivnom pismu za ovaj protest navedeno da „stavimo po strani sve ideološke razlike, jer je ova borba – borba protiv sistema i protiv neodgovornosti ljudi na vlasti“.

„Ono što se desilo u Bačkoj Palanci, kada je poginuo dečak i njegov deda, to se isto desilo i kod nas, pre nekoliko meseci, u selu Donje Žapsko. Poginuo je čovek od kabla koji je pao. Niko do sada nije odgovarao za to. Dokle će da se kriju i ponašaju na ovaj način, a da niko ne snosi odgovornost?“, pita se Antić.

Foto: Dušan Pešić / Slobodna reč

On je, na kraju svog obraćanja okupljenima, pročitao zahteve protesta – kao i na svakom pređašnjem skupu – a potom je kolona krenula u šetnju starom trasom: Od zgrade bivše Robne kuće „Beograd“, Beogradskom do kružnog toka kod JP „Vodovod“, potom Partizanskom do Skupštine grada, pa šetalištem do Robne kuće.

Iz kolone se, u više navrata, čulo „Vučiću, odlazi!“.

Organizatori su najavili da je večerašnji protest poslednji pred pauzu, koja će trajati do septembra.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -spot_img

Poslednji članci