fbpx
38.4 C
Vranje
utorak, 16.07.2024

„U Vranju imamo veoma nadarenu decu“: Muzička škola „Stevan Mokranjac“ dobila novi prostor

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Gradonačelnik Vranja, Slobodan Milenković, i zamenica gradonačelnika, Zorica Jović, obišli su objekat koji je Grad zakupio za potrebe Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Vranju. Novi prostor već je opremljen postojećim instrumentima, tako da će od 1. septembra učenici pohađati nastavu u novoj zgradi, saopštila je Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja.

Direktorka škole, Tanja Bliznakovski Jovanović, istakla je da Osnovnu i srednju Muzičku školu ‘Stevan Mokranjac’ pohađa 330 đaka na osam odseka, od kojih je jedan solo pevanje.

„Trudimo se da radimo predano i kvalitetno, a to potvrđuje broj nagrada koje naši đaci pojedinačno, kao i školski hor, osvajaju na svim nivoima. Iz godine u godinu je sve veće interesovanje i dece i roditelja za pohađanje naše škole. U gradu imamo muzički veoma talentovanu decu i drago mi je da roditelji to prepoznaju i žele da taj njihov dar neguju i unaprede kroz pohađanje muzičke škole“, rekla je Bliznakovski Jovanović.

Gradonačelnik Milenković rekao je da je bilo neophodno obezvediti veći prostor za potrebe Muzičke škole u Vranju.

„Imajući u vidu tradiciju muzičkog obrazovanja i školovanja, zatim muzičko nasleđe našeg grada, veliki broj đaka, kao i sve veće interesovanje dece, bilo je neophodno da se obezbedi veći prosto. Zakupom objekta, koji se fizički nalazi uz postojeće prostorije škole, dobili smo još 352 kvadratna metra korisne površine i devet novih prostorija u kojima će se izvoditi nastava. Veoma smo zadovoljni onim što smo videli i verujem da će rad u novom prostoru doprineti još boljim rezultatima škole, sa kojom se grad , sa pravom, ponosi“, zaključio je Milenković.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci