fbpx
10.8 C
Vranje
četvrtak, 30.05.2024

Zoran Stojanović, provodadžija „u minusu“ zbog neslaganja sa SNS

Odabrani članci

Dejana Cvetković
Dejana Cvetković
Freelance novinarka iz Vranja i bivša saradnica portala.

Za devet godina rada u Vlasinskim Hidroelektranama (JP EPS – Ogranak HE Đerdap Kladovo), izgubio je „u neto iznosu na platu više od 5,5 miliona dinara“, zbog „neslaganja sa politikom Srpske napredne stranke“, kaže za portal Slobodna reč narodni poslanik iz mesta Stubal kod Vladičinog Hana Zoran Stojanović, koji je mandat u aktuelnom sazivu dobio kao kandidat sa liste koalicije NADA (Miloš Jovanović), odnosno sada već član Nove demokratske stranke Srbije.

Objašnjavajući ovaj „minus“, Stojanovć navodi da „radi na radnom mestu koje je dva stepenika ispod njegove stručne spreme, iako postoji sistematizovano mesto i potreba za istim“.

Ovaj diplomirani pravnik je narodni poslanik po drugi put – najpre je u skupštinskoj klupi bio kao kandidat Demokratske stranke (6. saziv, od 2005. do 2007. godine). U četiri saziva je i odbornik u Skupštini opštine Vladičin Han u četiri saziva.

Od potvrđivanja mandata, u Narodnoj skupštini prema dostupnim podacima sa sajta Otvoreni parlament, obratio se pet puta.

Tražio je da se transfer sa viših nivoa vlasti na niži nivo vlasti poveća za 10 odsto, svim lokalnim samoupravama u Srbiji i taj amandman je odbijen.

Predložio je, između ostalog, da svako od narodnih poslanika provodadžiše jedan brak u toku mandata i da to prenese na odbornike u lokalnoj samoupravi kako bi „utanačili i definisali odnos prema nečemu što svi izbegavaju, a to je abortus“.

Ostao „veran DSS-u“, posvetio se pčelarstvu

Rođen je u Vladičinom Hanu 1968. godine, a pravni fakultet završio je u Nišu. Od 2017. godine član je Izvršnog Odbora Demokratske stranke Srbije zadužen za Pčinjski okrug. Bio je lokalni funkcioner DSS-a i član Glavnog odbora ove stranke.

Radio je u Fabrici omotnog papira i ambalaže – FOPA u Suvoj Moravi-Vladičin Han, kao transportni radnik na drvnom prostoru a onda kao magacioner u magacinu gotovog proizvoda OOUR „PAPIR“ od 1996. – 2004. godine. 

U periodu od novembra 2007. do kraja 2008. godine bio je član upravnog odbora JP „SRBIJAVODE“ Beograd. Od 2008. – 2013. godine obavljao je funkciju zamenika predsednika opštine Vladičin Han, ali kako navodi, „zbog neslaganja i koalicije napravljene od SNS i DS“ napušta funkciju zajedno sa ostalim članovima DSS.

Od 2014. godine bavi se pčelarstvom i poseduje Pčelarsko gazdinstvo sa preko 100 zajednica i 130 oplodnjaka, zajedno sa svojom suprugom i sinovima.

Imovinska karta

Mesečna plata u Narodnoj Skupštini Republike Srbije koju je prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije iznosi 130.000 dinara. Kao odbornik Skupštine opštine Vladičin Han, prijavio je jednokratne uplate od 2.500 dinara.

Poseduje pčelinjak sa preko 100 košnica i veliko poljoprivredno gazdinstvo (1.000 m2) koje je kupio. U nasledstvo je dobio dvosoban stan od 50 m2 kao i porodičnu kuću čiji je suvlasnik. Suvlasnik je građevinskog zemljišta od oko 440 kvadrata, zemljišta pod zgradom od oko 90 kvadrata. Vlasnik je i suvlasnik nekoliko livada, njiva, pašnjaka, šuma

Na svoje ime poseduje automobil marke FIAT, starog 21 godinu.

Članstvo u odborima i grupama prijateljstva

Stojanović je član Odbora za zaštitu životne sredine i zamenik člana Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava i Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja. Predsednik je poslaničke grupe prijateljstva sa Kirgistanom.


Ovaj tekst izrađen je u okviru projekta „Vratimo se na početak – Parlament kao osnova vladavine prava“ koji je finansiran od Evropske unije. Za njegovu sadržinu isključivo je odgovoran portal Slobodna reč i ta sadržina nipošto ne izražava zvanične stavove EU.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci