fbpx
12.2 C
Vranje
subota, 13.04.2024

ZZJZ: Prvu dozu primilo 11.980, revakcinisano 7.978 Vranjanaca

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Kako je saopšteno iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje u Vranju, na punktovima za vakcinaciju Zdravstvenog centra u Vranju je do juče vakcinisano 11.980 osoba prvom dozom, a 7.978 osoba je primilo drugu dozu vakcine protiv virusa COVID-19.

Prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, u Pčinjskom okrugu je od 456 uzoraka, prisustvo virusa COVID-19 potvrđeno kod 172. Najviše novozaraženih je iz Vranja (102), slede Preševo sa 16, Bujanovac sa 15, Surdulica sa 13, Vladičin Han sa 12 novozaraženih, Trgovište sa 8 i Bosilegrad sa još 6 novih slučajeva.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano je 145 ljudi, među njima kovid-pozitivna 132 pacijenta, a na kiseoniku je 74 obolela. Kapaciteti su danima opterećeni, nakon 10 prijema i 12 otpusta do 07:00 časova jutros, u kovid bolnicama u Vranju ima još 15 slobodnih mesta.

Novi koordinator ZC Vranje dr Nebojša Dimitrijević i gradonačelnik dr Slobodan Milenković najavili su prošle nedelje moguće otvaranje još jednog odeljenja koje će funkcionisati kao kovid bolnica.

Pritisak na kovid ambulantu Anti-tuberkuloznog dispanzera ZC Vranje pada po broju kontrolnih pregleda, ali je broj takozvanih prvih pregleda danima veći od 100. Juče je obavljeno ukupno 292 pregleda, dok se lekarima u ATD zbog nekog od simptoma respiratorne infekcije po prvi put javilo 140 građana.

Klikom/dodirom na ikonicu u donjem desnom uglu možete pratiti procenat vakcinisanog stanovništva (prvom dozom) u odnosu na broj punoletnih građana Vranja, kao i broj novozaraženih po sedmicama, od registrovanja prvog slučaja u Vranju.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci